Blog


5 tips voor afvallen zonder hongergevoel

Het is een misvatting dat gewicht verliezen samengaat met jezelf uithongeren. Om succesvol gewicht te kunnen verliezen is het namelijk belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt én geen hongergevoel ervaart. Je hoeft niet per se minder te eten, maar anders.Ik geef je tips hoe je dat kunt doen!

Lees meer »

De 10 groenten met de minste koolhydraten

Groenten zijn een heel belangrijk onderdeel van jouw avondmaaltijd. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen en iedere groente heeft zijn eigen samenstelling. Variëren met groenten is dus belangrijk om van al deze gezonde eigenschappen te profiteren! Maar welke kies je nu?

Lees meer »

Wat is een ketogeen dieet?

Een ketogeen dieet is een dieet dat heel weinig koolhydraten bevat, waardoor je lichaam effectief vet gaat verbranden. De naam ketogeen dieet is afgeleid van de term ketose. Deze term dankt zijn naam aan 'ketonlichaampjes', een stofje dat vrijkomt wanneer je lichaam is omgeswitcht van glucoseverbranding naar vetverbranding.

Lees meer »

5 tips om niet aan te komen in het najaar!

De herfst is nu echt begonnen. De dagen worden korter en kouder en we zitten weer vaker binnen. Dit is een periode waarin mensen vaak wat aankomen zonder dat ze voor hun gevoel iets anders of verkeerd doen. Terwijl je in de lente vaak hoort dat mensen iets gewicht verliezen, zonder daar veel inspanning voor te hoeven leveren.

Lees meer »

Hoe voorkom je verstopping tijdens afvallen?

Een veel voorkomend darmprobleem is obstipatie, in de volksmond ook wel verstopping genoemd. Je kent het wel. Je zit op de wc, maar er komt niets ....Obstipatie komt regelmatig voor wanneer je een ander voedingspatroon of dieet gaat volgen.Ik geef je 5 tips om obstipatie te voorkomen of op te lossen!

Lees meer »

Koolhydraatarm eten tijdens de vakantie

Eindelijk, het is zover! Je welverdiende vakantie staat voor de deur. Heerlijk genieten van de Spaanse zon, de Italiaanse kust of het ruige gebied in Scandinavië.Maar hoe moet dat nu tijdens het PS. food & lifestyle programma en hoe kun je koolhydraatarm eten? Geen nood, want wat je vakantiebestemming ook is, met de volgende tips kom jij zeker je vakantie goed door. Zodat jij maar aan één ding hoeft te denken en dat is genieten!

Lees meer »

8 tips voor afvallen zonder sporten!

Je wilt wel afvallen maar gaat liever niet naar de sportschool. Kan dat? Kun je afvallen zonder te  sporten? Om maar meteen een kort antwoord op de vraag te geven: ja, je kunt afvallen zonder te sporten.De meeste winst valt zelfs te halen uit aanpassingen in je eetpatroon. Ik vertel je hoe je dit kunt doen.

Lees meer »

Het verhaal van Brenda

"In het verleden heb ik al verschillende diëten geprobeerd maar zonder al te veel resultaat. Via een vriendin hoorde ik over het PS. food & lifestyle programma. Ik was benieuwd en maakte een afspraak met een coach bij mij in de buurt. Na een gratis kennismakingsgesprek en de lichaamsanalyse heb ik de knoop doorgehakt: ik ga starten!"

Lees meer »

Stralend de zomer in

12 weken lang word je wekelijks begeleid door een deskundige voedingscoach. Je leert alles over een gezonde levensstijl en hoe je met een koolhydraatarm en eiwitrijk voedingspatroon jouw extra kilo’s kwijtraakt! Ook na het behalen van jouw doel staat je coach nog voor je klaar.

Lees meer »

Zo voorkom je kerstkilo's

Tijdens de feestdagen liggen allerlei verleidingen op de loer. Je agenda staat vol met afspraken: etentjes met vrienden, uitgebreide ontbijtsessies en familiebrunches.

Lees meer »

Hoe kun je overgewicht aanpakken?

Meer dan de helft van de mensen in Nederland heeft overgewicht!Gezond afvallen blijkt voor veel mensen lastig te zijn. Hoe vergroot je dan de kans dat het wel lukt? Dat start met de juiste kennis!

Lees meer »

Hoe gebruik je een voedingsdagboek

Met een voedingsdagboek krijg je inzicht in je voedingspatroon. Veel mensen weten niet precies wat ze op een dag allemaal eten en drinken. In een voedingsdagboek schrijf je voor een aantal dagen precies op wat je allemaal eet en drinkt. Je zult zien dat het je veel informatie oplevert.

Lees meer »

Wat is overgewicht en wat doe je eraan?

Volgens recente cijfers van het CBS en het ministerie van Volksgezondheid, had 50% van de volwassen Nederlanders in 2020 matig of ernstig overgewicht. Overgewicht komt daarbij vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.En dat percentage blijft gestaag doorstijgen. In het begin van de jaren 80 was dat 27%!

Lees meer »

Leefstijladviezen bij warm weer

De zomer is in alle hevigheid aanwezig. We hebben te maken met een periode met (zeer) hoge temperaturen, die niet zouden misstaan in traditionele vakantiegebieden als Zuid-Frankrijk en de Costa’s van Spanje. Hoe ga je om met deze hoge temperaturen?

Lees meer »

Het verhaal van Edith

Als ik voor mijn kledingkast stond, wist ik niet wat ik moest aantrekken. Ik kon 2 dingen doen: of een nieuwe garderobe aanschaffen of mijn leefstijl aanpassen. Ik koos voor het laatste. 

Lees meer »

10x Koolhydraatarm broodbeleg

Is jouw ontbijt of lunch vaak hetzelfde? En kies je uit gemak vaak voor dezelfde belegsoorten? Dat is helemaal niet nodig, er is zoveel lekkers mogelijk dat ook nog eens verantwoord is.

Lees meer »

Waarom werkt een koolhydraatarm dieet?

Wanneer je minder dan 40 gram koolhydraten per dag eet schakelt je lijf over op het aanspreken van je eigen vetreserves. Door voldoende eiwitten te blijven eten blijft je spiermassa intact en je verbranding hoog.

Lees meer »

Crash dieet of gezond afvallen?

Het is misschien verleidelijk om net voordat de zomer écht losbarst snel een crashdieet te volgen om een paar kilo's af te vallen. Maar een crashdieet is vaak niet gezond en na zo’n dieet is het lastig om op gewicht te blijven.

Lees meer »