Het verhaal van Edith

Gepubliceerd op 4 augustus 2022 om 21:13

Als ik voor mijn kledingkast stond, wist ik niet wat ik moest aantrekken. Ik kon 2 dingen doen: of een nieuwe garderobe aanschaffen of mijn leefstijl aanpassen. Ik koos voor het laatste. 

Ik besloot me te gaan oriënteren hoe ik dit het beste kon doen. Minder eten en daarnaast sporten leek me voor mij niet de juiste oplossing. Ik wilde geen hongergevoel hebben en sporten vind ik niet leuk. Tijdens mijn werk in de zorg heb ik al beweging genoeg. Het viel mij op dat een collega van mij met gemak een nieuwe levensstijl had aangeleerd. Ook zag ik haar steeds lekkere dingen eten. Dit had ze gedaan met behulp van het PS. food & lifestyle programma en daar was ze was erg enthousiast over. In de eerste instantie zag ik het niet zo zitten, koolhydraatarm eten en dan ook nog met relatief duurdere producten. Echter werd ik steeds enthousiaster door het zien van mijn collega haar resultaten.

De recepten zijn lekker en makkelijk

Uiteindelijk waagde ik de sprong en begon ik met het PS. food & lifestyle programma. Ik heb het geluk dat mijn man graag kookt en het programma ook zag zitten. Met behulp van het starterspakket, de fasekaarten en de weekmenu’s gingen we aan de slag

De recepten zijn lekker en makkelijk te maken en mijn man at hetzelfde als ik. Alleen mijn maaltijden werden bereid met de PS. food & lifestyle producten, en hij nam dan bijvoorbeeld gewone rijst. De zalm wraps, gecombineerd met zalm of carpaccio waren mijn favoriete gerecht als ik een avonddienst had. Als tussendoortjes genoot ik van de perenkoekjes en de fruitrepen. Eigenlijk vond ik werkelijk alle producten van PS. lekker, vanwege de talloze recepten, die te vinden zijn op de site en in de kookboeken.
Zo aten we combinaties van groenten en andere ingrediënten die we normaal gesproken nooit zouden eten, maar die enorm lekker en voedzaam bleken te zijn.

Ik voel me veel energieker!

Inmiddels ben ik een aantal maanden verder en heb ik mijn doel bereikt! Een hele nieuwe garderobe aanschaffen is niet meer nodig. 

Ik voel me weer veel lekkerder in mijn vel en ben trots op mezelf dat ik de stap genomen heb!

Mijn leefwijze is veranderd doordat ik nu 6 keer per dag eet, waarvan 3 maaltijden en 3 tussendoortjes. Ook ben ik nu veel meer gaan wandelen. Ik eet nu voornamelijk producten uit de supermarkt. Vanaf fase 3 van het programma kan dat weer. 
 

Het gevoel jezelf te moeten verantwoorden

Mijn grootste uitdaging tijdens het programma was toch wel dat je je in je omgeving vaak moet verantwoorden waarom je iets niet wil eten. Ook was ik gewend om ‘s avonds een glas wijn te drinken, daar heb ik nu geen behoefte meer aan. 

Je staat er niet alleen voor

Ik had nooit gedacht dat koolhydraatarm eten zo lekker kon zijn en dat de persoonlijke begeleiding van een coach zo fijn is. Ook al moet je het zelf doen, je staat er niet alleen voor. Mijn coach als persoonlijke diëtist en de wekelijkse weegmomenten voelden voor mij als een stok achter de deur. Ik kan met al mijn vragen bij mijn coach terecht. Nu ik mijn doel bereikt heb, word ik zeker nog een jaar begeleid om het resultaat te behouden. Het is immers toch een andere leefstijl die je je gaat aanmeten. 

Verder was het voor mij ook belangrijk dat mijn partner achter het programma stond, voor hem was er natuurlijk ook verandering in het bereiden van de maaltijden, want hij was per slot van rekening de kok.

Ik hoop dat mijn verhaal jou helpt om ook die stap te kunnen (en durven) zetten. Het is een onwijs mooie investering in jezelf!

Edith: 38 jaar, 14 kg afgevallen